Home         De danske arter         Andet entomologi         Webshop         Information       

   Viste du at...

  Relateret information
Litteratur
Will. W. Petersen:
Med Net Og Ketser
Grønholt Pedersens Forlag 1943

Hans Hvass:
Natursamlernen
J. H. Schultz Forlag 1942

Torben W. Langer:
Sommerfugle Indsamling Og Præparation
J. FR. Clausens Forlag 1968

Peder Skou:
Sommerfugle Som Hobby
Forlaget Stavnsager 1986

   Spørgsmål & Svar
Har du fundet et insekt eller andet småkræ du gerne vide hvad er, kan du indsende dit spørgsmål med foto eller videoklip af dyret til os.

Spørgsmål & Svar 2015
Spørgsmål & Svar 2014
Spørgsmål & Svar 2013
Spørgsmål & Svar 2012
Spørgsmål & Svar 2011
Spørgsmål & Svar 2010
Spørgsmål & Svar 2009
Spørgsmål & Svar 2008
 
  Andet entomologi Forfatter: Svend Michael Nielsen  
  Værktøj til præparation  
  Opdateret d. 23.12.2010 Print denne side  
 
 
Når der skal præpareres dyr på flamingoplader som fx biller, skal man kun bruge flamingoplade og nåle, men skal der præpareres dyr på spændebrædder skal der bruges nogle flere ting. Den første ting man skal anskaffe sig er insektnåle, de findes i seks forskellige størrelser, 3, 2, 1, 0, 00, 000, (hvor 3 er den største), de dækker lige fra de største guldsmede, sommerfugle og biller til de mindste dyr som fx møl.

En anden ting der også er meget vigtig er en god blødekrukke der bliver brugt til at blødgøre dyrene med før de spændes op. Dette kan være en gammel madkasse eller ligende plastkasse. Udover nåle og blødekrukke skal man også bruge andet værktøj, og her er det vigtigt af man får anskaffet sig noget ordentligt i god kvalitet med det samme. Et par gode pincetter, vat, saks, små pensler og masser af nipsenåle er hvad der skal bruges. Hvad angår nipsenålene er det vigtig at få fat i nogle gode nåle der ikke bøjer eller knækker. Ydermere skal man bruge noget pergament papir (dette kan være tyndt madpapir) eller andet tyndt transparent papir til fiksering af vingerne på fx sommerfugle og guldsmede. Spændebræderne kan man selv lave, men jeg selv fortrækker at købe dem da de ikke er ret dyre og det er ret omstændeligt selv at lave dem, desuden kan de holde hele ens tid som samler, på et tidspunkt kan de dog blive fedtet men det klares let med en rensning med rensebenzin.

Det er vigtigt insekterne bliver opbevaret tørt og mørkt og ikke for koldt. Foto © danmarksinsekter.dk
 
eXTReMe Tracker
© Copyright 1999-2016 - www.danmarksinsekter.dk - Tlf: 93911001 - Mail: info@danmarksinsekter.dk