Home         De danske arter         Andet entomologi         Webshop         Information       

   Viste du at...

  Relateret information
Litteratur
Will. W. Petersen:
Med Net Og Ketser
Grønholt Pedersens Forlag 1943

Hans Hvass:
Natursamlernen
J. H. Schultz Forlag 1942

Torben W. Langer:
Sommerfugle Indsamling Og Præparation
J. FR. Clausens Forlag 1968

Peder Skou:
Sommerfugle Som Hobby
Forlaget Stavnsager 1986

   Spørgsmål & Svar
Har du fundet et insekt eller andet småkræ du gerne vide hvad er, kan du indsende dit spørgsmål med foto eller videoklip af dyret til os.

Spørgsmål & Svar 2015
Spørgsmål & Svar 2014
Spørgsmål & Svar 2013
Spørgsmål & Svar 2012
Spørgsmål & Svar 2011
Spørgsmål & Svar 2010
Spørgsmål & Svar 2009
Spørgsmål & Svar 2008
 
  Andet entomologi Forfatter: Svend Michael Nielsen  
  Aflivning af insekter  
  Opdateret d. 16.12.2010 Print denne side  
 
 
Selv om det "kun" er insekter man har med at gøre skal aflivningen altid foregå hurtigt og effektiv. Før i tiden brugte man svovlkulstof eller fik lavet et såkaldt dræberglas hos et laboratorium. Et dræberglas er et glas med korkprop, hvor man i bunden har fået indstøbt cyankalium i gips. Igennem gipsen blir der frigivet giftige cyankalium gasser. I dag må det kraftig frarådes at bruge cyankaliumgiftglas (der i øvrigt kræver polititilladelse) da der er tale om en meget farlig gift. Cyankaliumgiftglasset har dog den fordel at nogle grønne sommerfugle ikke mister deres farve, dette kan være tilfældet ved brug af ethylacetat som man bruger i dag.

Ethylacetat eller edikkeæter som det også bliver kaldt, er meget effektiv til aflivning af insekter, og ikke særlig farligt for mennesket, så længe man ikke ligefrem stikker hoved ned i det. Nogle få dråber i bunden af et syltetøjsglas hvor der er støbt et 0,5-2 cm. lag gips, er nok til at dræbe de fleste insekter efter få sekunder. Man kan også bruge alm. æter som man kan købe på apoteket, men det har en tilbøjelighed til at gøre dyrene for stive og dermed svære at præparerer. Er der tale om meget små dyr kan man bruge tre-dobbelt salmiakspiritus til aflivning. Vær dog opmærksom på at tre-dobbelt salmiakspiritus kan tage farven på nogle dyr.
 
eXTReMe Tracker
© Copyright 1999-2016 - www.danmarksinsekter.dk - Tlf: 93911001 - Mail: info@danmarksinsekter.dk